Салата с аншоа

02/07/2019
Емилия Янкулова
отЕмилия ЯнкуловаНовак
  • Приготвяне30 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • аншоа - 4 филета от консерва
  • салата - 2 бр. къдрава
  • чесън - 2 скилидки
  • кашкавал - 120 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • хляб - 6 филийки за тостер
  • зехтин - 7 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината кашкавал настържете на едро ренде, а останалия – на ситно.

Обелете чесъна, разрежете го на половинки, залейте ги със зехтина и ги оставете да престоят 40 мин.

Разбъркайте жълтъците с лимоновия сок, нарязаните на парченца филета аншоа и уорчестър и поръсете с черен пипер и сол.

Извадете чесъна от зехтина, налейте ¾ от него в яйчената смес, като бъркате непрекъснато, и добавете ситно настъргания кашкавал.

Махнете кората на филийките, нарежете ги на малки кубчета, запържете ги в останалия сгорещен зехтин, докато придобият златистокафяв цвят, и ги оставете да изстинат.

Разделете салатите на листа, накъсайте ги на едро в дълбока купа, поръсете с едро настъргания кашкавал, залейте с яйчен сос и накрая наръсете салатата с крутони. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар