Мусака от домати и ориз

02/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо182
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният и дребно нарязан лук се задушава в растителното масло до омекване. Прибавя се оризът, залива се с топла вода (1:2) и се задушава до набъбването му.

От прясното масло, брашното, прясното мляко и яйцата се приготвя бешамелов сос. Част от соса се прибавя към ориза заедно с дребно нарязания магданоз. Доматите се измиват и се нарязват на кръгове.

В намазана с мазнина тава се слагат последователно ред от доматите, ред от оризовата смес, домати, оризова смес и най–отгоре домати.

Мусаката се пече във фурна до порозовяване, залива се с останалата част от бешамеловия сос и се допича.

Нарязва се на порционни парчета и се поднася с киселото мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар