Турски кифлички с мармалад

02/07/2019
Йозлям Кадирова
отЙозлям КадироваКопирайтър21532592
"Ако са пухкави като облак и имат от любимия ви мармалад, това определено са турски кифлички, приготвени по тази рецепта "
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции64
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо498
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 2 в.ч.
  • мая - 1 кубче
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - около 6 в.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • За пълнежа
  • мармалад - по избор
  • За намазване
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, в което предварително сте сложили 1 ч.л. сол.

Затоплете млякото (не трябва да е горещо), активирайте маята по традиционния начин и добавете останалите продукти.

Месете, докато се получи меко нелепнещо тесто за кифлички, което оставете да удвои обема си.

Втасалото тесто раздeлете на 2 части и всяка разточете на кръгла и тънка кора, която разрежете на 32 триъгълника (или повече, или по-малко в зависимост от вашето предпочитание).

Поставете по малка лъжичка мармалад на всяко триъгълниче и увийте така, че да се получи кифличка.

Оставете отново да удвоят обема си, след което ги намажете с разбито яйце и изпечете на 180 градуса до готовност.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар