Пълнени патладжани с кайма и картофи

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
159
01/07/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене65 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо182
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и нарязани картофи се сваряват в подсолена вода. Патладжаните се почистват и разрязват по дължина наполовина. Месото се изгребва и нарязва на кубчета.

Поръсва се с лимоновия сок и се запържва в 2 с.л олио заедно с каймата. Овкусява се със сол и черен пипер. С получената смес се пълнят издълбаните патладжани.

Тиквичката се нарязва на кубчета и се запържва в останалото олио. Сварените картофи се намачкват, към тях се добавя маслото и тиквичката. Сместа се изсипва върху патладжаните.

Доматите се изсипват в тавичка. Поръсват се със сол и черен пипер на вкус. Отгоре се подреждат пълнените патладжани. Всичко се пече в предварително загрята фурна 200 градуса за около 40 минути. При сервиране се поръсва с наситнения магданоз.

Овална керамична тава за ценители-9%
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар