Пълнени патладжани с кайма и картофи

01/07/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак651
  • Приготвяне35 мин.
  • Готвене65 мин.
  • Общо100 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо80
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и нарязани картофи се сваряват в подсолена вода. Патладжаните се почистват и разрязват по дължина наполовина. Месото се изгребва и нарязва на кубчета.

Поръсва се с лимоновия сок и се запържва в 2 с.л олио заедно с каймата. Овкусява се със сол и черен пипер. С получената смес се пълнят издълбаните патладжани.

Тиквичката се нарязва на кубчета и се запържва в останалото олио. Сварените картофи се намачкват, към тях се добавя маслото и тиквичката. Сместа се изсипва върху патладжаните.

Доматите се изсипват в тавичка. Поръсват се със сол и черен пипер на вкус. Отгоре се подреждат пълнените патладжани. Всичко се пече в предварително загрята фурна 200 градуса за около 40 минути. При сервиране се поръсва с наситнения магданоз.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар