ezine.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Яйца на Очи»Яйца на очи по хайдушки

Яйца на очи по хайдушки

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447840323
Яйца на очи по хайдушки
10/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"И преди да сте седнали на масата, тичайте за още хляб, защото ще искате да отопите и последната капка сосче на тази гозба"

Необходими Продукти

  • домати - 600 г
  • яйца - 10 бр.
  • масло - 50 мл растително
  • масло - 50 г прясно
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите домати се нарязват на кръгчета с дебелина до 1 см, подреждат се в тавичка (или тиган) със сгорещеното растително масло, поръсват се с дребно нарязания магданоз, посоляват се и леко се запържват.

Отгоре се чукват яйцата и се поръсват със сол. Оставят се на огъня, докато яйцата се втвърдят.

Заливат се със запърженото прясно масло, оцветено с червен пипер, и поднасяте яйцата на очи като топло предястие.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: