Омлет с домати и кашкавал на фурна

21/08/2019
"Мятайте омлета във фурната и хич не му мислете - хем е лесно, хем става бързо, а да не говорим и колко е вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо309
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • домати - 500 г
  • масло - 100 г прясно
  • кашкавал - 200 г балкански
  • яйца - 8 бр.
  • мляко - 200 мл прясно
  • лук - 50 г
  • брашно - 30 г
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват, нарязват се на дребно и се задушават до полуготовност.

Отделно в част от маслото се задушават до омекване дребно нарязаният лук, поръсва се с брашно и след лекото му запържване се залива с част от прясното мляко и се разбърква.

Смесват се лукът, доматите, настърган кашкавал, дребно нарязаният магданоз и останалото масло.

Прибавят се яйцата, разбити с останалото масло. Сместа се посолява, изсипва се в намазана с мазнина тава и печете омлета до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар