Домати, пълнени с гъби и ориз на фурна

19/08/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене65 мин.
  • Общо95 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обеленият и измит лук, нарязан на дребни кубчета, и измитите и нарязани на филийки гъби се задушават в част от растителното до полуомекване.

Прибавя се изчистеният и измит ориз заедно с част от вътрешността на издълбаните домати, червеният пипер, малко вода и сол и се задушава, докато набъбне.

Поръсват се със ситно нарязания магданоз и черен пипер и се разбъркват. Със сместа се напълват издълбаните и отцедени домати.

Затварят се с капачките, предварително поръсени с брашното, подреждат се пълнените домати в тава, в която е разстлана останалата част от издълбаната вътрешност, поливат се с останалото растително масло и се пекат в умерена фурна.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар