Домати, пълнени с гъби и ориз на фурна

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
790
94
19/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене65 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо67
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обеленият и измит лук, нарязан на дребни кубчета, и измитите и нарязани на филийки гъби се задушават в част от растителното до полуомекване.

Прибавя се изчистеният и измит ориз заедно с част от вътрешността на издълбаните домати, червеният пипер, малко вода и сол и се задушава, докато набъбне.

Поръсват се със ситно нарязания магданоз и черен пипер и се разбъркват. Със сместа се напълват издълбаните и отцедени домати.

Затварят се с капачките, предварително поръсени с брашното, подреждат се пълнените домати в тава, в която е разстлана останалата част от издълбаната вътрешност, поливат се с останалото растително масло и се пекат в умерена фурна.

Овална керамична тава за ценители-9%
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар