Калпазански миш маш

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
809
126
11/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции5
"И какво излиза сега - на непослушните калпазани най-вкусният миш маш се пада"

Необходими Продукти

  • домати - 600 г
  • чушки - 5 бр. печени
  • сирене - 250 г овче
  • яйца - 10 бр.
  • масло - 50 мл растително
  • масло - 50 г прясно
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват и се нарязват на кръгчета с дебелина 1 см, нареждат се в намазана с растителното масло тавичка, поръсват се със сол и дребно нарязан магданоз и се запичат във фурна.

Върху запечените домати се поставят кубчета печени чушки и се счупват яйцата, а между яйцата се слага натрошеното сирене.

Заливат се с разтопеното масло, оцветено с червен пипер, и се пекат отново до втвърдявани на яйцата.

Поднасят се като топло предястие или като основно ястие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: