Калпазански миш маш

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
792
122
11/07/2019
"И какво излиза сега - на непослушните калпазани най-вкусният миш маш се пада "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 659
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • домати - 600 г
  • чушки - 5 бр. печени
  • сирене - 250 г овче
  • яйца - 10 бр.
  • масло - 50 мл растително
  • масло - 50 г прясно
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества
Миш Маш

Начин на приготвяне

Доматите се измиват и се нарязват на кръгчета с дебелина 1 см, нареждат се в намазана с растителното масло тавичка, поръсват се със сол и дребно нарязан магданоз и се запичат във фурна.

Върху запечените домати се поставят кубчета печени чушки и се счупват яйцата, а между яйцата се слага натрошеното сирене.

Заливат се с разтопеното масло, оцветено с червен пипер, и се пекат отново до втвърдявани на яйцата.

Поднасят се като топло предястие или като основно ястие.

Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци
3.00 лв.
Виж ››

Тайната на перфектно нарязаните зеленчуци е в използването на тази удобна помощна щипка

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар