Пълнени домати с кашквал и яйца на фурна

11/07/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо85
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • домати - 1. 5 кг
  • яйца - 10 бр.
  • масло - 100 г прясно
  • кашкавал - 250 г балкански
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите домати се издълбават с помощта на чаена лъжичка и се посоляват, нареждат се в намазана с масло тава и във всеки от тях се поставя по малко масло.

Запичат се леко във фурната и се изваждат. Във всеки домат се счупва по едно яйце и се поръсва с черен пипер и по 1/10 част от настъргания кашкавал.

Слагат се отново във фурната и се запичат до готовност. Поднасят се като закуска, топло предястие или основно ястие.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар