Пълнени домати с кашквал и яйца на фурна

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
789
93
11/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо139
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • домати - 1. 5 кг
  • яйца - 10 бр.
  • масло - 100 г прясно
  • кашкавал - 250 г балкански
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите домати се издълбават с помощта на чаена лъжичка и се посоляват, нареждат се в намазана с масло тава и във всеки от тях се поставя по малко масло.

Запичат се леко във фурната и се изваждат. Във всеки домат се счупва по едно яйце и се поръсва с черен пипер и по 1/10 част от настъргания кашкавал.

Слагат се отново във фурната и се запичат до готовност. Поднасят се като закуска, топло предястие или основно ястие.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта с:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар