ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеници»Лютеница за начинаещи кулинари

Лютеница за начинаещи кулинари

19/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
330 мин.
Порции
24

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете капията и патладжаните, обелете ги и ги смелете заедно със сварените моркови с машинка за месо, на която сте поставили най-ситната решетка.

Прибавете доматеното пюре, разбъркайте добре, залейте със затопленото олио, добавете оцета, захарта и сол на вкус и сложете на слаб огън.

Бъркайте непрекъснато, докато лютеницата заври добре, след което я сипете в бурканчетата и ги стерилизирайте 5 мин.

От продуктите се получават 24 бурканчета от 310 г.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: