Супа с киселец и сметана

03/07/2019
Емилия Янкулова
отЕмилия ЯнкуловаНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете измития и почистен от дръжките и жилките киселец в малко масло на котлона, за да омекне, наръсете го със сол и черен пипер и оставете съда полузахлупен, за да може да се изпари водата.

Можете да добавите малко нарязана на дребно салата или маруля, за да намалите киселия му вкус.

Миксирайте получената смес с пилешкия бульон и я върнете на котлона, за да заври.

Отделно разбийте жълтъка със сметаната и останалото масло и изсипете сместа в супата.

Оставете супата за няколко минути на огъня, като непрекъснато бъркате, и накрая я подправете по ваш вкус. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар