Содени питки с прясно мляко

30/06/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАНовак39051694
"Не стават пухкави като тези с мая, но ние пак ги препочитаме пред всички други, защото са супер "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо208
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукваме яйцето и с прясното мляко се разбива с вилица. Добавя се олио, сол, щипка захар.

В оцета се сипва бакпулверът и се разбърква да шупне, после се добавя в купата.

Натрошава се сирене и с брашното се месимеко тесто.

Оставя се 20 -30 минути да почине и се разделя на 5 части. Всяка се оформя на фитил една педя и се навива на роза, като краят се пъхва отдолу.

Хлебчетата се нареждат в тава, намазваме отгоре с четка с олио и печем на 180°C с вентилатор до златисто.

Изваждат се содените питки и намазваме с масло, покриват се с кърпа и сервираме.

Добър апетит с тези много вкусни содени питки в прясно мляко! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар