ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Нестерилизирани мариновани люти чушки

Нестерилизирани мариновани люти чушки

Нестерилизирани мариновани люти чушки
Снимка: Гергана
01/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции6
"Специално предолжение за феновете на лютичкото - перфектните мариновани люти чушки, които нямат нужда от стерилизиране"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 3 кг
  • целина - 2 стръка, листа
  • оцет - около 3 ч.ч.
  • вода - около 6 ч.ч.
  • черен пипер - 15 - 20 зърна
  • бахар - 10 - 12 зърна
  • дафинови листа - 4 - 5 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете различни по цвят и големина люти чушки, измийте ги, надупчете ги с игла, отрежете дръжките им и ги наредете плътно в буркани, като слагате между тях листенца целина.

Сварете марината от 2 части вода, 1 част оцет, солта и зърната бахар и черен пипер и докато е още гореща, залейте чушките.

Оставете ги да престоят една нощ, без да ги затваряте, и на сутринта долейте с останалата марината, като ако не ви стигне, сварете допълнително в същата пропорция, и затворете плътно бурканите, без да ги стерилизирате.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: