Картофенa торта

19/08/2019
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо100 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо34
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварените картофи се настъргват на едро, смесват се с нарязания магданоз, солта и черния пипер.

Форма за кекс или такава за торта се намазва с олиото, на дъното се поставя пласт картофи, отгоре – лютеницата, натрошеното сирене, част от маслините и се покрива с пласт картофи.

Киселите краставички се нарязват на ситни кубчета, слагат се върху вторият пласт картофи, отгоре се настъргват на едро сварените яйца и се покрива с картофи.

Наръсват се останалите маслини. Ястието се слага в хладилника за няколко часа да се стегне. Щом се охлади, формата се обръща и картофената торта се поднася, нарязана на парчета. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар