ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан Чорба»Шилешка курбан чорба с пресечена застройка

Шилешка курбан чорба с пресечена застройка

30/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • шилешко месо - 500 г
  • шилешки дроб - 150 г
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • целина - 1 резен
  • лук - 1 глава, кромид
  • джоджен - ¼ връзка или 1 с.л. сух
  • магданоз - 1 връзка
  • ориз - 30 - 40 г или фиде
  • масло - 60 г краве
  • брашно - 15 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете шилешкото месо заедно дроба и нарязаните на дребно морков и целина.

Прецедете бульона и към него прибавете нарязаните на късчета месо и дроб, ориз и надробените чушки и домати.

Изпържете лука отделно в маслото, прибавете към него ½ от брашното, изсипете го в бульона и оставете чорбата да поври още малко на слаб огън.

Преди да я свалите от огъня, направете застройка с яйцето и останалото брашно, изсипете я в чорбата, за да се пресече, и добавете накълцания джоджен.

Поръсете готовата шилешка курбан чорба с нарязания на ситно магданоз и я поднесете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: