Телешки стекове с ароматен гъбен сос

27/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо236
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте стековете с черен пипер и сол, намажете ги с горчицата и ги изпържете от двете страни до зачервяване в 2 с.л. сгорещен зехтин.

Свалете тигана от огъня, поръсете стековете с мащерка и ги сложете за 30-40 мин. в предварително загрята на 100 градуса фурна.

В друг тиган загрейте останалия зехтин заедно с маслото, сипете почистените гъби, като по-едрите разполовете, нарязания на кръгчета с дебелина 1 см обелен праз и накълцания чесън.

Поръсете с черен пипер и сол и ги запържете за 10 мин. при непрекъснато бъркане.

Поднесете стековете, поръсени със ситно нарязания магданоз, и гарнирани с гъбен сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар