ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Чили»Чили кон карне с чипс

Чили кон карне с чипс

Чили кон карне с чипс
28/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • свинска кайма - 350 г
  • ориз - 250 г
  • чипс - 12 парченца, царевичен
  • червен боб - 150 г от консерва
  • царевица - 100 г от консерва
  • чесън - 3 скилидки
  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • сметана - 60 мл
  • масло - 40 г краве
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • чили сос - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в голям тиган, изпържете в него за 2-3 мин. почистения и нарязан на колелца лук и накълцания на ситно чесън, добавете каймата и гответе, докато тя промени цвета си.

Сипете отцедените боб и царевица, разбъркайте, поръсете с лютия пипер и след 3 мин., добавете предварително сварения ориз.

Подправете ястието с чилито, лимоновия сок, черен пипер и сол, поръсете го със ситно нарязания магданоз и след 3-4 мин. налейте сметаната, като внимавате да не кипне.

Поднесете готовото чили кон карне, украсено с парченцата царевичен чипс.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: