Пилешка крем супа

Пилешка крем супа
26/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Истински еликсир за изгладнели души - пилешка супичка с кремообразна консистенция"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките бутчета, отстранете месото от костите, едното филе заделете за гарниране на супата, а всичкото останало месо смелете, добавете му 2-3 с.л. бульон и го претрийте през сито.

Запържете брашното в 2 с.л. масло, разредете го с 4 чаши от горещия бульон и го оставете да къкри на огъня 20-30 мин.

Получения сос прецедете, прибавете в него пюрето от пилето и разбъркайте.

Ако супата стане много гъста, разредете я с горещ бульон и я кипнете.

Готовата крем супа дръпнете от котлона, посолете я на вкус и я подправете с останалото масло и с жълтъците, разбити със сметаната.

При сервирането поднесете и дребно нарязаното филе, а отделно готовите крутони.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: