Пилешка крем супа

26/06/2019
"Истински еликсир за изгладнели души - пилешка супичка с кремообразна консистенция "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо994
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките бутчета, отстранете месото от костите, едното филе заделете за гарниране на супата, а всичкото останало месо смелете, добавете му 2-3 с.л. бульон и го претрийте през сито.

Запържете брашното в 2 с.л. масло, разредете го с 4 чаши от горещия бульон и го оставете да къкри на огъня 20-30 мин.

Получения сос прецедете, прибавете в него пюрето от пилето и разбъркайте.

Ако супата стане много гъста, разредете я с горещ бульон и я кипнете.

Готовата крем супа дръпнете от котлона, посолете я на вкус и я подправете с останалото масло и с жълтъците, разбити със сметаната.

При сервирането поднесете и дребно нарязаното филе, а отделно готовите крутони.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар