Баница със сирене и масло

26/06/2019
"Уханна баница с истинско масло и домашно сирене - това е предложение, което искате да приемете "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 171
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 250 г
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • суха мая - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - няколко капки
  • брашно - 600 г приблизително
  • За плънка
  • сирене краве - 350 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • За намазване
  • яйцa - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа счукваме яйцата (2 бр.), разбиваме и към тях прибавяме кисело мляко (1/2 ч.ч.), суха мая (1 с.л.), захар (1 ч.л.), сол (2 ч.л.), оцет (няколко капки) и олио (1 с.л.). Наливаме затоплено прясно мляко (250 мл) и разтопено охладено масло (100 г).

Разбъркваме и постепенно прибавяме брашно, докато получим, нелепнещо, гладко тесто, което оформяме на топка и завиваме с кърпа или фолио да втаса (да удвои обема си). Втасалото тесто, правим на няколко топки (4 или 5 бр.).

Върху набрашнена повърхност или намазан с олио, разтегляме от всяка топка кора, която намазваме с разбити яйца, разтопено масло и наръсваме с натрошено сирене. Навиваме на руло и завиваме в подходяща тавичка, върху хартия за печене, намазана с олио.

Така приготвяме всички кори за баница. Готовата вита баница оставяме да втаса. Намазваме отгоре с разбито яйце. Печем в предварително нагрята на 170 градуса фурна до златисто.

Като извадим изпечената баница от фурната, я напръскваме с вода и завиваме с кърпа да омекне. Сервираме с кисело мляко или айрян.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар