Риба с пюре от картофи и ябълки

26/06/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене75 мин.
  • Общо105 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 8 филета по 100 г, oт морска риба
  • хрян - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 3 с.л. краве
  • лимони - 2 бр. сока
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За пюрето
  • картофи - 600 г
  • ябълки - 300 г
  • ябълков сок - 50 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте настъргания хрян с прясно изцедения лимонов сок, намажете със сместа измитите и подсушени рибни филета и ги оставете да престоят 30 мин. в хладилника.

Поръсете филетата със сол и черен пипер, оваляйте ги в брашното и ги изпържете по 1-2 мин. от двете страни в сгорещеното масло.

Наредете ги в тавичка и ги сложете да се пекат 10 мин. по средата на предварително загрята на 170 градуса фурна.

Измийте ябълките, обелете ги, настържете ги, изсипете ги в тенджера, залейте ги с ябълковия сок и ги варете 2 мин. на умерен огън.

Отделно сварете за 25 мин. обелените, измити и нарязани на кубчета картофи и ги отцедете, но не изхвърляйте водата.

Размачкайте картофите, смесете ги с ябълковата смес, залейте с горещото прясно мляко и малко от картофената вода, овкусете с индийското орехче, черен пипер и сол и бъркайте всичко добре, докато получите гладко зеленчуково пюре.

Сложете по две парчета печена риба във всяка чиния, гарнирайте с пюрето и сервирайте. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар