Пъстърва върху лук

28/06/2019
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене65 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо29
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете пъстървата, подсушете я, оваляйте я леко в брашно, изпържете я в малко зехтин, поръсете я със сол и черен пипер и я оставете да се охлади.

Нарежете лука ситно, сложете го в дълбок съд с 5 с.л. зехтин, сол, оцета, карамфилчетата и малко вода, прибавете черен пипер и задушете всичко под капак на умерен огън за около 15 мин.

Махнете капака и оставете още 30 мин. на слаб огън, като лукът трябва добре да омекне.

В съда, в който ще се сервирате, насипете лука, обелете кожичките на рибата и подредете парчетата върху него.

Сложете ястието в хладилника за 12 часа, като го покриете отгоре с фолио, след което го сервирайте, украсено с лимона, нарязан на тънки резенчета. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар