Лаврак и ципура във фолио

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
107
17
250
1
26/06/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо513
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лавракът и ципурата се почистват, измиват и осоляват за 1 час. След това се измиват. В продълговата тава поставяме алуминиево фолио, наливаме зехтин (около 2 с.л.) и слагаме рибите върху фолиото.

Рибите ги овкусяваме с черен пипер, сух девесил (ако имате пресен, нарежете от него), соев сос, изцеден сок от един лимон, бялото вино и поливаме със зехтин.

Режем другия лимон на резени, които пъхаме в коремчетата на лаврака и ципурата. Слагаме по един стрък копър върху рибите и завиваме с фолиото.

Печем за около 30 минути и после отваряме фолиото да се запече рибката отгоре. Консумираме с охладено бяло вино. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар