Лаврак и ципура във фолио

26/06/2019
Геновева
отГеновеваЧирак51114160
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо135
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лавракът и ципурата се почистват, измиват и осоляват за 1 час. След това се измиват. В продълговата тава поставяме алуминиево фолио, наливаме зехтин (около 2 с.л.) и слагаме рибите върху фолиото.

Рибите ги овкусяваме с черен пипер, сух девесил (ако имате пресен, нарежете от него), соев сос, изцеден сок от един лимон, бялото вино и поливаме със зехтин.

Режем другия лимон на резени, които пъхаме в коремчетата на лаврака и ципурата. Слагаме по един стрък копър върху рибите и завиваме с фолиото.

Печем за около 30 минути и после отваряме фолиото да се запече рибката отгоре. Консумираме с охладено бяло вино. Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар