ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Спаначена лазаня

Спаначена лазаня

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
697
1k
207
Спаначена лазаня
25/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • спанак - 450 г
  • кори за лазаня - 1 пакет
  • кашкавал - 250 г
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • пармезан - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спаканакът се бланшира, а ако се използва замразен – се размазява. След това се нарязва на ситно и се разбърква със сметаната и пармезана.

В тавичка се намазва слой от сместа и се покрива с кори за лазаня. Това се повтаря, докато свърши сместа.

Най-горният пласт трябва да е кори за лазаня, като тя се поръсва с настъргания кашкавал.

Лазанята се пече на 225 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: