Лимонов пай с яйца

25/06/2019
"Любителите на сладкиши доволно се облизват само като си помислят за свежия вкус на този лимонов пай "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо151
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката лимоните се измиват, бланшират и кората им се настъргва. Лимоните се смилат.

Брашното се пресява с бакпулвера и солта и се разбърква с кората на лимоните.

Омекналото масло се разбива със захарта до побеляване и едно по едно се прибавят яйцата, като един жълтък се оставя. Сипва се брашното.

Бързо се замесва меко тесто и се оформя на топка, която се слага в хладилника за 20 минути. Лимоните се смесват със захарта и нишестето.

Половината от тестото се разстила по дъното и стените на тавичка. Изсипва се плънката, покрива се с останалото тесто, намазва се с жълтъка и се изпича до златисто този лимонов пай.

По желание готовия плодов сладкиш се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар