Лек ябълков сладкиш

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Лек ябълков сладкиш
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
16
"Подкрепете се с този лек сладкиш с ябълки - ако пък бързате, си вземете за из път"

Необходими продукти

  • ябълки - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 3/4 в.ч.
  • захар - 1 в.ч.
  • масло - 1/3 в.ч., разтопено
  • олио - 1/3 в.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • брашно - 1 в.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта за няколко минути, след което добавете постепенно прясното мляко, олиото, разтопеното масло и бакпулвера.

Добавете брашното, като препоръчително е да се бърка с дървена бъркалка, но в случая аз използвах миксер и това по никакъв начин не повлия върху сладкиша.

Сипете сместа във форма за печене.

Нарежете ябълките на тънки полумесеци. Преместете ги във формата и разбъркайте с шпатулка.

Изпечете на умерено загрята фурна до готовност (около 30-40 минути).

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: