ezine.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Гъбени крокети с пушен кашкавал

Гъбени крокети с пушен кашкавал

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k526
Гъбени крокети с пушен кашкавал
25/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните гъби се почистват, нарязват се на много ситно и се сваряват в подсолена вода с шипка кориандър.

В маслото се запържва брашното, разрежда се с млякото с разбитите в него яйца и се вари на тих огън до сгъстяване.

Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се разбърква с гъбите.

Олиото се загрява добре. С намазана с масло лъжица се оформят крокети, овалват се в галетата и се пържат в олиото от две страни до златисто.

Пушеният кашкавал се настъргва на ситно. Още топли гъбените крокети се наръсват с него.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: