Задушени миди с копър и чесън

25/06/2019
Геновева
отГеновеваЧирак51114160
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо209
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се почистват и се киснат във вода за около 30 минути да излезе пясъка от тях. След това се слагат в продълговата тавичка, посоляват се и се слага зехтин.

След това се налива виното и вода, колкото да преполови тавичката. Нарежете копър в тавичката или просто сложете стрък копър и магданоз, след което покриваме с фолио отгоре и слагаме във фурната.

Проверяваме периодично мидите и когато се отворят махаме фолиото за около 15 минутки.

Накрая слагаме чесъна, като го пасираме отгоре върху мидите. Получава се едно страхотно мезе за бяло вино.

Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар