Задушени миди с копър и чесън

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
140
635
870
44
25/06/2019
"И замириса на море... или по-точно на апетитните миди с копър и чесън "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 100
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се почистват и се киснат във вода за около 30 минути да излезе пясъка от тях. След това се слагат в продълговата тавичка, посоляват се и се слага зехтин.

След това се налива виното и вода, колкото да преполови тавичката. Нарежете копър в тавичката или просто сложете стрък копър и магданоз, след което покриваме с фолио отгоре и слагаме във фурната.

Проверяваме периодично мидите и когато се отворят махаме фолиото за около 15 минутки.

Накрая слагаме чесъна, като го пасираме отгоре върху мидите. Получава се едно страхотно мезе за бяло вино.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар