Постни лозови сарми с вино

29/06/2019
Приготвяне50 мин.
Готвене100 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо50
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно нарязания лук в олиото и прибавете два настъргани домати, измития ориз и малко вода.

Свалете сместа от котлона, прибавете чубрицата, джоджена, копъра, солта и малко от виното и я разбъркайте добре.

Попарете във вряла вода лозовите листа и след като изстинат, върху всяко от тях с малка лъжичка поставете от плънката.

Внимателно ги завийте на лозови сарми, наредете ги в тенджера, поставете върху тях два домата, нарязани на кръгчета, и ги залейте с останалото вино и вода, колкото е необходимо.

Похлупете тенджерата и варете на водна баня ястието около час и половина.

Сервирайте сармите върху киселото мляко, полети с 1-2 с.л. сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар