Десерт с грис и карамел

23/06/2019
"Най-лесните за приготвяне десерти са ни най-любими, защото всеки ден може да ги правим и няма да ни омръзне "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо835
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата и захарта с телена бъркалка, може и с миксер. Добавя се прясно мляко, разбърква се и слагаме на умерен огън да са загрее и захарта да се разтопи.

Сипва се грис на тънка струя и се разбърква непрекъснато докато сгъсти. Накрая добавяме и ванилията. Сваля се от котлона и оставяме да се охлади, като покриваме отгоре с фолио, за да не хваща коричка.

В кръгла тавичка 24 см диаметъра се загряват захар и лимонов сок докато добие кехлибарен цвят, като се разбърква непрекъснато и сваляме от котлона. Върху карамела се сипва грисът и отгоре се заравнява.

Оставя се леко охладеният крем в хладилника да стегне за 2-3 часа, после се обръща в чиния и се нарязва като торта.

По рецепта на Мария Симова!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар