Градинарска мусака с грах

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
781
93
11/07/2019
"Тази мусака е различна, но гарантирано вкусна и свежа, затова непременно я опитайте "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо235
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният, измит и ситно нарязан лук се задушава в растителната мазнина до омекване.

Прибавят се дребно нарязаните домати и се задушават десетина минути.

Прибавя се изчистеният и измит ориз, залива се с малко топла вода и се задушава до набъбване.

От брашното, маслото, млякото и яйцата се приготвя бешамелов сос. Смесват се оризът и грахът, посоляват се и се разбъркват с 2/3 от бешамеловия сос.

Сместа се изсипва в намазана с масло тава и се пече във фурна.

Почти готовата мусака се залива с останалата част от бешамеловия сос, поръсва се с настърган кашкавал и се запича 5 – 10 минути.

Поднася се с киселото мляко.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар