Грах с яйца на фурна

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
790
94
28/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо198
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресният грах се почиства и измива, пуска се в съд с кипяща подсолена вода и се сварява (замразеният грах се вари, без да се размразява), отцежда се. Самото варене на граха може да продължи дори повече от половин час. Зависи от сорта му.

Поръсва се с разтрошеното масло, ситно нарязания копър и дребно нарязаните картофи и се залива със смес от разбитите яйца и киселото мляко.

Ястието се пече във фурна 10 – 15 минути. Поднася се топло със салата според сезона.

Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см
13.50 лв.
Виж ››

Домашната здравословна храна вече е нещо напълно постижимо с квадратната огнеупорна тава за готвене. С нея може да приготвяте месни и зеленчукови ястия, да ги съхранявате във фурната или в хладилника. В огнеупорната тава може да приготвяте и любими десерти за цялото семейство - ще останете изключително доволни от резултата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар