Бакла в доматен сос

28/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо110
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата се почиства и измива, поставя се в плитка тенджера едновременно с дребно нарязания лук и растителното масло, посолява се, похлупва се с капак и се задушава до полуомекване.

Залива се с гореща вода и се вари до готовност заедно с нарязаните резенчета домати.

Прибавят се разреденото с вода доматено пюре и брашното.

Манджата се вари още 5 – 10 минути, поръсва се с дребно нарязания копър и се поднася с киселото мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар