Бакла в доматен сос

28/08/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене65 мин.
  • Общо85 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата се почиства и измива, поставя се в плитка тенджера едновременно с дребно нарязания лук и растителното масло, посолява се, похлупва се с капак и се задушава до полуомекване.

Залива се с гореща вода и се вари до готовност заедно с нарязаните резенчета домати.

Прибавят се разреденото с вода доматено пюре и брашното.

Манджата се вари още 5 – 10 минути, поръсва се с дребно нарязания копър и се поднася с киселото мляко. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар