Студена супа с тиквички, лук и морков

22/06/2019
Илияна Димова
отИлияна ДимоваЕнтусиаст122998
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тиквички - 400 - 500 г
  • лук - 1 бр. кромид
  • моркови - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр. варено
  • сол
  • черен пипер
  • куркума - подправка
  • джинджифил - подправка
  • кимион - млян
  • зелена подправка - по вкус за сервиране
  • ябълков оцет - или сок от лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичките (400-500 г), почистваме и белим. Нарязваме ги на малки парченца.

Лука (1 бр.) белим и режем на ситно. Измиваме моркова (1 бр.), белим кората и го настъргваме на ситно ренде.

В тенджерка слагаме зеленчуците. Ръсваме черен пипер, куркума, джиджифил и кимион на вкус. Наливаме топла вода (500-600 мл.) и зехтин (2 с.л.).

Варим супата, докато омекнат лукът, тиквичките и моркова, а течността да изври почти наполовина.

Тогава дръпваме съда от котлона и когато супата се охлади, я пасираме с пасатор, да стане хомогенна и гладка. Посоляваме на вкус. Свареното яйце (1 бр.), белим и настъргваме ситно.

Сервираме супата охладена, овкусена с оцет или сок от лимон и гарнирана с настъргано варено яйце и зелена подправка по вкус.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар