Яхния с пресни картофи, тиквичка и моркови

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
895
276
5
Яхния с пресни картофи, тиквичка и моркови
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
22/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви30 мин.
Общо50 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на едро, тиквичката на полумесеци, морковите на кръгчета, лукът на ситно, чушката на ивици.

В тенджера се загрява олио и запържваме лук, морков и чушка с малко сол да омекнат.

След минута добавяме картофи и тиквички, като се разбърква за кратко.

Прибавя се доматено пюре, червен пипер и наливаме вода до продуктите. Готви се до готовност на зеленчуците. Овкусява се със сол и риган.

Брашното се разбърква с малко вода на кашичка и сипваме в яхнията.

Оставя се да поври още минута-две и готово. Сервираме с магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: