Минс-пай

17/05/2013
Армина
отАрминаНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо567
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете мазнината от бъбреците със стафидите и те смелете с домашната месомелачка. Ябълките и захаросаните плодове са нарязват на ситно. Настържете корите на портокала и лимона, изстискайте сока, добавете смлените бадеми, солта и коняка. Разбъркайте.

Така приготвената смес се покрива плътно с фолио /целофан/ и се прибира на студено за 1 месец.

Тестото за минс-пай се приготвя като се смесят маста, солта и пресетите заедно брашно и бакпулвер. Омесете гладко тесто и го оставете 1 час да почине.

Разточете тънка кора тесто и покрийте формите за пай. Във всяко сложете по 1 с.л. от сместа и покрийте с тестено капаче. Запечатайте капачетата със жълтък и печете 30 минути в умерена фурна.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар