Кюфтета по албански

Кюфтета по албански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Търсим си работа като международни дегустатори на кюфтета - спешно е"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г или телешко
  • лук - 1 глава, кромид или 1 връзка зелен
  • картофено нишесте - 5 - 6 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в дълбока купа нарязаните на малки кубчета месо и лук, добавете разбитите яйца, сол, черен пипер и 4 с.л. нишесте и разбъркайте старателно.

Получената кайма трябва да е гъста, но не сбита, излишното нишесте ще се отрази зле, както на вкуса, така и на външния вид на ястието, затова добавете остатъка от нишестето, само ако има нужда.

Захлупете купата и оставете „каймата“ да отлежи минимум час, след това отново я разбъркайте.

С лъжица взимайте от „каймата“ и сипвайте в сгорещеното олио, като оформяте сплескани кюфтета и когато се зачервят от едната страна, ги обърнете.

За гарнитура на кюфтетата са подходящи варен ориз, задушени картофи или салата според сезона.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: