Начин на приготвяне
Сипете в дълбока купа нарязаните на малки кубчета месо и лук, добавете разбитите яйца, сол, черен пипер и 4 с.л. нишесте и разбъркайте старателно.
Получената кайма трябва да е гъста, но не сбита, излишното нишесте ще се отрази зле, както на вкуса, така и на външния вид на ястието, затова добавете остатъка от нишестето, само ако има нужда.
Захлупете купата и оставете „каймата“ да отлежи минимум час, след това отново я разбъркайте.
С лъжица взимайте от „каймата“ и сипвайте в сгорещеното олио, като оформяте сплескани кюфтета и когато се зачервят от едната страна, ги обърнете.
За гарнитура на кюфтетата са подходящи варен ориз, задушени картофи или салата според сезона.