Карфиол със зелен фасул

17/05/2013
Стефания
отСтефанияНовак
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 731
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете карфиола на розички и го сварете на пара за 10-12 минути. Докато се вари, в дълбок съд кипнете млякото и добавете нарязания на ситно зеления фасул. Варете до готовност.

Извадете фасула с помощта на решетъчна лъжица и го отцедете.

В подходяща тавичка смесете карфиола и зеления фасул.

На умерен огън разтопете маслото и прибавете брашното. Запържете за около минута и бавно налейте млякото, в което е варен фасулът и разбърквайте енергично. Добавете подправките.

С така приготвения сос залейте зеленчуците и печете 20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар