ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с кладница

Ризото с кладница

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k469
Ризото с кладница
21/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се накисват в студена вода, за да омекнат.

Почистените лук и чушки се нарязват на кубчета и запържват в силно сгорещено олио, докато омекнат.

Добавят се оризът и отцедените и нарязани на едри парчета гъби. Залива се с 1 ч.ч вода и се оставя да заври.

Ризотото се бърка почти непрекъснато, за да не прегаря оризът. Щом по-голямата част от водата изври, се сипва зеленчуковият бульон. Бъркането продължава до пълното сваряване на ориза. Ако е необходимо се добавя още вода.

Готовото ризото се поднася след като се поръси с настърган пармезан и ситно нарязана мащерка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: