Ябълков сладкиш с грис

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k525
Ябълков сладкиш с грис
21/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Понякога щастието е в малките неща, в простите радости и в лесните за приготвяне сладкиши"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените ябълки се настъргват и се смесват със сока и кората от лимона и половината захар.

Брашното се пресява и се смесва с гриса, останалата захар, канелата и бакпулвера.

В намаслена или застлана с хартия за печене тавичка се сипва на тънък пласт 1/3 от брашнената смес.

Върху нея се разпределят 1/3 от ябълките и се поръсва с 1/3 от олиото. Редуването продължава в същата последователност, като последният пласт трябва да бъде от ябълки и олио.

Сладкишът се пече около 30 минути в загрята до 180 градуса фурна или докато повърхността му се зачерви.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: