Пълнени картофи с бекон, сметана и зеле

30/08/2019
Емилия Янкулова
отЕмилия ЯнкуловаНовак
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо130 мин.
  • Порции20
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на малки кубчета, изпържете го в олиото до прозрачност, добавете ситно нарязаното зеле, залейте с прясно изцедения портокалов сок, захлупете съда и оставете сместа да се задушава на слаб огън 30 мин.

Почистете картофите с четка, сварете ги във вода, в която сте добавили кимиона, изцедете ги, подсушете ги, разрежете ги наполовина по дължина и ги издълбайте.

Смесете задушеното зеле с 2/3 от сиренето, нарязано на кубчета, солта и черния пипер и с получената плънка напълнете картофите.

Върху пълнените картофи сложете нарязания на тънки филийки бекон, наредете ги в тава, поръсете ги с останалото настъргано сирене, залейте ги със сметана, поръсете ги със сол и черен пипер и ги печете във фурна на 180 градуса за около 30 мин. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар