Пиле Масала по индийски

Пиле Масала по индийски1 / 2
19/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Толкова аромати и вкусове са събрани само в една чиния - магията на кулинарното изкуство"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г филе от гърди
  • домати - 2 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • лютеница - 2 с.л.
  • сметана - 3 с.л. течна
  • гхи - 4 с.л. или зехтин
  • черен пипер - 5 зърна
  • кардамон - 2 зърна
  • карамфил - 2 пъпки
  • дафинови листа - 1 бр.
  • гарам масала - 1 щипка
  • куркума - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка, смлян
  • За гарнитурата
  • картофи - 200 г
  • куркума - 1 щипка
  • кимион - 2 - 3 зърна, на вкус
  • лимони - 1 бр. сока
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сочното пилешко филе на дребни парчета и го сварете с дафиновия лист и зърната черен пипер, кардамон и карамфил.

В 2 с.л. сгорещено масло запържете за кратко нарязаните чесън, лук и домати, прибавете лютеницата, овкусете с гарам масала, куркумата, кимиона и смления черен пипер и добавете свареното филе.

Отделно загрейте останалото масло, пуснете зърната кимион, докато сменят цвета си, прибавете куркумата и изсипете нарязаните на едри парчета картофи.

След като картофите се изпържат, ги посолете, залейте ги с пресен лимонов сок и ги сервирайте като гарнитура за пилето.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: