Телешко задушено с гъби и соев сос

20/06/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене150 мин.
  • Общо180 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 г бонфиле
  • гъби - 500 г печурки
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - ½ връзка
  • соев сос - 1 к.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус, смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в дълбок тиган, сложете нарязаното на кубчета телешко месо, залейте го със соевия сос и го гответе под капак на слаб огън 90 мин.

Прибавете червения и черния пипер, счукания чесън, нарязания на полумесеци лук и накълцаните на едри парчета гъби.

Задушавайте ястието още около час и когато е готово, го подправете със ситно нарязания копър.

По желание гарнирайте готовото телешко задушено с паста. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар