Мезе за бира от елда и сирене

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
18/12/2019
"Казахте мезе - приготвили сме мезе и ви уверяваме, че много ще ви хареса "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо155
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 100 г натрошено
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • галета - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • брашно от елда - 3 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с вилица. Добавя се натрошено сирене и с вилица отново го намачквам, за да няма големи бучки. Сипва се 2 с.л. галета, 3 с.л. брашно от елда и на върха на ножа бакпулвер и щипка черен пипер.

Разбърква се тесто, трябва да е меко. Половината оформих на фитил, нарязва се на парчета и краищата се заострят като бадем, леко сплескан отгоре.

Останалото тесто шприцовам през малка форма и нареждам в чиния. Когато са оформени, се загрява олио около 2 пръста в тиганче 15 см диаметъра.

Пържат се на 4 степен до златисто. Стават като соленки с яйца. Изваждат се в чиния, сервират се с бира или чаша вино.

По идея на Соня Данова, само че замених бялото брашно с нещо здравословно и без глутен!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар