Бисквитена торта с череши без печене

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
243
4
18/12/2019
"Парче бисквитена торта с череши е в състояние да накара всекиго да се усмихне "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 131
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бисквити - 1 малък пак. Закуска
  • бисквити - 1/2 пак. с какао
  • прясно мляко - за потапяне
  • крем
  • крем - 1 пак. ванилия, на Д - р Йоткер (без варене)
  • прясно мляко - 350 мл студено
  • заквасена сметана - 200 г
  • течен шоколад - 100 г
  • шокалад - 40 г млечен, настърган
  • череши - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сипваме студено прясно мляко, в него се добавя крем на прах ванилия и с миксер се разбива да сгъсти, става за 3 минути.

Отделя се половината крем и в едната част се добавя разбита заквасена сметана и течен шоколад.

Отново се разбива с миксер да се получи еднородна смес и оставяме на хладно. В купа сипваме прясно мляко за потапяне на бисквити.

В тава (с диаметър 26 см) застиламе фолио, по-лесно да извадим готовата бисквитена торта. На дъното сипваме 3-4 с.л. от белия крем, отгоре слагаме ред бисквити, топени в прясното мляко за секунди, следва крем със сметана и отново ред бисквити.

Просто се редуват двата крема, завършваме с кафяви какаови бисквити и крем със заквасена сметана и шоколад.

Оставя се една нощ в хладилника. На другия ден се изважда от формата с фолиото в чиния.

Поръсваме с настърган шоколад и декорация с пресни череши.

Бисквитена торта с череши без печене - лесно и вкусна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар