Шотландска супа

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k511
Шотландска супа
Снимка: Ина
19/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвеното овче месо се измива, подсушава и нарязва на дребни късове. Маслото се загрява в дълбок тиган. Лукът се обелва, нарязва се и заедно с месото се запържва в маслото, като постоянно се разбърква.

Сипват се в тенджера и се заливат с водата. Кипват се и варят около 50 минути.

Морковът и целината се нарязват на дребно и се сипват в супата. Варенето продължаване до омекване на продуктите за супата.

Добавя се кускусът и се вари още 10 минути супата с овче месо.

Подправя се на вкус и се вари до омекване на продуктите. Шотландската супа се поднася топла.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: