Мус от шоколад и орехи

19/06/2019
"Поглезете се с нежен Мус, който всеки лесно може да приготви у дома "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене3 мин.
  • Общо23 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 753
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • шоколад - 300 г млечен
  • пудра захар - 2 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • заквасена сметана - 1 ч.ч.
  • орехи - ½ ч.ч.
  • тъмен шоколад - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошеният млечен шоколад се поставя в съд, подходящ за микровълнова фурна. Загрява се в нея на средна степен за 1 – 2 минути, като се бърка на всеки 30 секунди с метална лъжица, докато се разтопи. Слага се настрани, докато се охлади леко.

Разделят се белтъците от жълтъците. Жълтъците се прибавят към шоколада и се бърка, докато се смесят добре.

Белтъците се разбиват с миксер, докато започнат да се образуват меки върхове. Напръскват се с пудра захар. Разбиват се отново, докато сместа стане лъскава.

С метална лъжица се премества половината от белтъците при шоколада и се размесва внимателно. По същия начин се процедира и с втората половина.

Сметаната се разбива с миксер. Прибавя се към шоколада и се бърка непрекъснато. Прибавят се и добре счуканите орехи и се разбърква отново.

Мусът се разпределя в чаши. Покрива се със свежи фолио и се оставя в хладилника за 4 часа. Преди сервиране се наръсва с настърган натурален шоколад.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар