Яхния от нахут със салам

19/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещеното масло изпържете ситно нарязания лук, докато стане прозрачен, добавете накълцания магданозен корен и оформените на кубчета картофи и морков. Пържете до зачервяване при непрекъснато бъркане.

Залейте с бульона, добавете накиснатия за една нощ и отцеден нахут и дафиновия лист и варете яхнията с нахут и зеленчуци 30 мин. (или до пълното сваряване на нахута), след което сипете нарязания на колелца салам, овкусете със сол, черен пипер и индийското орехче и изключете котлона.

Извадете дафиновия лист, поръсете със ситно нарязания магданоз и поднесете приготвената яхния със салам.

Към Яхния от нахут със салам може да сервирате плоски арабски питки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар