Яхния от нахут със салам

19/06/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещеното масло изпържете ситно нарязания лук, докато стане прозрачен, добавете накълцания магданозен корен и оформените на кубчета картофи и морков. Пържете до зачервяване при непрекъснато бъркане.

Залейте с бульона, добавете накиснатия за една нощ и отцеден нахут и дафиновия лист и варете яхнията 30 мин. (или до пълното сваряване на нахута), след което сипете нарязания на колелца салам, овкусете със сол, черен пипер и индийското орехче и изключете котлона.

Извадете дафиновия лист, поръсете със ситно нарязания магданоз и поднесете. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар